Førjulskos

I nord er det mørk og regntung november, så det passet godt med litt ekstra kos nå når vi går inn i mørketiden. «Førjulskos», var det som samlet mellom 40 og 50 store og små sist søndag. Med gløgg,pepperkaker og mandarin fikk vi en forsmak på litt av det som preger adventstiden vi går mot nå. 
Det var et variert program for ettermiddagen; Astrid leste i starten fra Salme 32. Vi delte nattverd,og vi fikk solosang av henholdsvis Jeanette og Kristjon.
Eddie delte noen tanker med overskriften «Mørketid i livet med Gud?»
Det kan være tøffe tak selv om du følger Jesus. Livet blir ikke automatisk en dans på roser når du tar i mot ham. Det går heller ikke alltid på skinner. Det har vært forkynt at «bare du kommer til Jesus så fikses alt!» Det er uheldig med en feil forståelse av livet med Gud. Jes.43;1b – 3a Frykt ikke, jeg har løst deg ut;jeg har kalt deg ved navn,du er min. Går du gjennom vann,er jeg med deg,gjennom elver,skal de ikke rive deg bort. Går du gjennom ild,skal den ikke svi deg,og flammen skal ikke brenne deg. For jeg er Herren din Gud,Israels Hellige,din Frelser.
Gud vet at vi møter på problemer Jes.54;10 sier: For om fjellene viker og haugene vakler,skal min miskunn aldri vike fra deg,og min fredspakt skal ikke rokkes,sier Herren,som er barmhjertig mot deg.
Javisst kan vi oppleve mørketid i livet,men Gud er der! Guds nåde rokkes ikke! Salme 42;10-12 Nå sier jeg til Gud,min klippe:»Hvorfor har du glemt meg,hvorfor må jeg gå å sørge mens fienden plager meg? Det går meg gjennom marg og ben når mine fiender håner meg,når de sier til meg dagen lang:»Hvor er nå din Gud?» Hvorfor er du full av uro, min sjel,hvorfor stormer det i meg?Vent på Gud!For enda en gang skal jeg takke ham,min frelser og min Gud. David hadde lært at Gud var alltid med. 
Noen kjente og oppmuntrene sitater:
– etter regnet synger fuglene
– sola kommer tilbake etter mørketid
– we shall overcome some day
– min miskunn skal ikke vike fra deg
– through it all 
Gud bryr seg,han har gitt sitt løfte!

Ettermiddagen bød også på leker for både store og små. Til avslutning sang vi «Hvilken venn vi har i Jesus.»

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar