Reisebrev fra Agnete

Hei
naa sitter jeg paa internettcafene i Porto Lempira. vi har vaert her i en og en halv uke. Vi jobber paa et barnehjem som heter house of hope. det er styrt av amerikanere og faar ofte amerikanske team hit, derfor snakker mange av ungene engelsk. barnehjemmet fokuserer paa barn som trenger opprasjoner eller er underaernaert. d er rundt 30 unger her i alle aldre. paa onsdag skal vi dra til La Ceiba igjen og reise rundt med John Taylor, det blir vanskelig aa dra fra ungene her. 

vi var 3 uker i Ahuas som er en landsby paa ca 2000. der hadde vi mye aa gjóre med ungdomene. vi hadde utemóter sammen med noen av kirkene der og reiste til to andre landsbyer. vi malte ogsaa barneskolene som noen amerikanere har startet i ahuas. Yngvild og Jarle Hofstad er ledere paa uio-basen der. Jarle er pilot og flóy oss til Ahuas. Yngvild var sammen med hos hele tiden og var tolk. de er veldig bra folk som gjór mye for omraadet der. vi ble ogsaa kjente med flere av ungdomene siden de bare kom paa besók naar de ville. Det er vanskelig aa ikke kunne si saa mye paa verken spansk eller miskito, men alle liker aa synge, saa vi tar bare fram gitaren og synger med. Noen av ungdomene i Ahuas kom paa besók her i porto Lempira ogsaa.

siste tre dagene i Ahuas bodde vi 3, 3 og 2 hjemme hos familier i en landsby som heter paptalaya. Jeg, Nina og Gundhild bodde hos en pastorfamilie. de var fantastiske folk som hadde alla barna i nabolaget paa besók nesten hele tiden. vi laerte aa lage miskito mat og drikke oransje kokosnótt. en dag tok de oss og 8 nabobarn med til elven og ut i en lang tynn kano. vi dro litt opp i elven og la til paa en sandbanke for aa bade. vi badet i skjórt og t-skjorte( ja jeg er blitt vant til aa gaaa i skjórt). Pastoren og kona badet ogsaa. Huset deres var veldig lite og vi sov paa golvet paa madraser inne i myggnetting, men det var veldig koselig.

For aa komme til Porto Lempira tok vi en 8 timer lang baattur i en slags kano. den var 10-15 meter lang og 1,50 bred. Vi var 24 ombord med kvinner og babyer. det var ogsaa fult lastet med last. De hadde en liten paahensmotor bak. det tok litt tid for vi stolte paa at vi ikke kom til aa kantre hver gang noen beveget seg. turen gikk fórst gjennom en amazonas lignende elv, hvor vi(jeg) saa 4 krokodiller(de andre saa en eller to), saa ut i en stor lagune. vi byttet paa sangleker og soving for aa underholde oss. det maatte ogsaa et dostopp til, siden flere paa teamet var veldig tissetrengt. Som nordmenn paa tur var de fleste av oss med lite eller ingen solkrem siden mesteparten av turen var overskyet. samtlige hadde róde legger dagen etter, med merke etter kortbuksene. jeg var heldigvis bare litt solbrent. naa har alle t-skjorte skille og brune legger. siste uken skal vi paa en ferieplass hvor vi kan gaa i bikinia, da blir vi sikkert aa se veldig smart ut.

vi spiller drama paa nesten alle mótene vi er paa. og har laert bort noen drama. vi kan ogsaa synge paa spansk naa. paa disse 4 ukene har vi laert ganske mye spansk og kan kommunisere litt. som ofteste faar vi fram det vi maa si.
Oda og Gundhild har vaert syk hver sin gang denne uken, og alle har vaert litt ugne i magen. vi har hatt veldig lite sykdom til naa.
Jeg har det veldig bra her.

Hilsen Agnete  

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar