Årsfest

Søndag 20.februar var mellom 40 og 50 store og små,samlet til menighetens årsfest. Det er blitt en tradisjon at årsfesten starter med middag,og årets meny var en nydelig Lammegryte med ris og salat som tilbehør.
Også i år hadde menighetsrådet valgt å hedre medarbeidere for deres innsats. Valget falt denne gangen på Jorunn sitt engasjement  i menighetsrådet og tiden som viseforstander. I tillegg ble også damene fra Arken kafé, Tordis & Alma, hedret for sin innsats med kaféen gjennom 10 år. » Det har gått med 17 000 vafler, 6 500 liter kaffe og 9 000 lodd gjennom disse årene» – sa Johnny, da han overrakte blomster. All inntekt fra kaféen går til misjonsprosjekter.

Eddie delte noen tanker utfra overskriften «En vanskelig,men nødvendig balansegang» med utgangspunkt i 2.Tim.3;1-4
Til tross for store gaveinntekter når det er innsamling til Røde kors f.eks., så er samfunnet vårt preget av en voldsom egoisme.Aldri før har mennesker vært så selvopptatte,aldri før har det vært så mange ensomme,og aldri før har det vært så stort forbruk av medisiner for psykisk helse som nå.
Midt i dette står menighetene som Gud hadde tenkt skulle være lys for å vise vei,og salt for å hindre forråtnelse.Dette er en vanskelig oppgave,for i dag har du nesten ikke rett til å hevde at du har svaret på noe,eller vet sannheten. Det finnes ingen faste rammer for hva som er bra eller riktig,og dette skaper en oppvoksene slekt som er rotløs og som leter etter faste holdepunkter.
Vår oppgave er å fortelle om hva Jesus har gjort for dem.Vi skal ikke være dommere,det tar Gud seg av.Vi skal ikke se forbi våre egne feil for så å peke på andres.Vi trenger alle Guds nåde. Guds ord har prinsipper for et godt liv,men av frykt for å virke dømmene,så har vi trukket oss tilbake med sannheten. En menighet (vi som tror) på banen er viktig for samfunnets utvikling. Dvs.at vi i dagliglivet,på skole,jobb, der vi er,kan være med å påvirke. Vi må tørre å si fra! Guds prinsipper er så gode at de holder å snakkes om med fornuftige argumenter.Guds rikes prinsipper er ikke gammeldagse eller livsfornektende – de er alltid aktuelle og de er alltid for livet!
——————————–
Rapportene fra de forskjellige virkegrener ble lest,og det  var gjennomgang av regnskap og budsjett. Sistnevnte var fort unnagjort ettersom kaffetørsten hadde meldt seg..=) Til kaffen ble det servert deilige kaker.
Oddmund takket Eddie for innsatsen i året som har gått,bl.a for alltid positive prekener,og for arbeidet blant ungdommene.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar