Familiefest/Rymkerforestilling

I forbindelse med menighetens besøk av Arild Brun Svensen på onsdag,ble det  en ekstraordinær familiefest. Tryllekunstneren Arild hadde en forestilling som resulterte i måpende blikk og mye applaus! Når vi trodde trikset var avslørt; hadde han lurt oss igjen..  🙂

Hovedgrunnen til  Arild´s besøk; var hans rundreise med forestillingen over baptistpioneren Frederick Ludvig Rymker.Etter en pause med  kaffe,saft og gode kaker,startet neste forestilling.

Rymker ble født i Stige, nær Odense i Danmark 22.september 1819. Som ung reiste han ut som sjømann og kom i kontakt med First Baptist Mariners´Church i New York. Etter en ulykke på båten,der han mistet det ene benet,ble han omvendt til Gud,døpt og tillagt menigheten i New York.
Den 19.september 1857 reiste Rymker fra Danmark med kurs for Norge.Utsendt og underholdt av amerikanske baptister.Han kom til Norge 21.september og gikk i land i Skien.
Etter to og et halvt år kunne Rymker stifte Porsgrunn og Solum Baptistmenighet. På tross av helseproblemer,dårlig økonomi og mye motstand,gav ikke Rymker opp å samtale med mennesker om Gud. Hans liv er et vitnesbyrd for oss og kommende slekter om å gå ut med det glade budskap.

Stoff til denne forestillingen er hentet fra Peder A.Eidbergs bok: «Det folk som kalles Baptister»

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar