Gudstjeneste 10.juni

Maria hadde gitt søndagens gudstjeneste tema «varme». Her nord har våren vært kald og langtekkelig, og sommervarmen har definitivt latt vente på seg. En annen type varme kan man oppleve i møte med Gud, gjennom bønn, gjennom sang og preken. Denne varmen ba hun om måtte oppleves på gudstjenesten i dag.

Før Johnny slapp til med barneandakt, ledet Maria oss i «Hode, skulder, kne og tå» bare sånn i tilfelle noen hadde tatt med seg inn de kalde plussgradene fra utsiden 🙂

Johnny hadde med seg ei tynne. Den måtte Milla stikke hode inn i, og derfra kunne hun meddele at det var mørkt og hun så ingenting ,og det var slett ikke et blivende sted.
Alle kan vi ha dager der det føles mørk og svart, og vi ser ingen løsning på problemene våre. Men,det er lys i tunnelen! Så tok han lokket av tynna, så Milla fikk utsikt ut av mørket. Gud ønsker å si til oss i dag: » For jeg vet hvilke tanker jeg har om dere, sier Herren, fredstanker, og ikke tanker til ulykke.Jeg vil gi dere fremtid og håp» (Jer.29;11)
Dagens minnevers: » Æ har fræmtid og håp»! Så tok han gitaren og fikk ungene med på «Jesus er på mitt parti».

Eddie´s preken «Gud på boks» er verd å lytte til, og ligger under «Taler».
Vi vil gjerne kunne forklare hvordan Gud er, og da er det lett å sette vårt gudsbilde i boks. Sånn er det! Og alt utenom blir vi skeptiske til for det passer ikke inn i vår forestilling av Gud.Mot slutten av prekenen siterte han en Russisk forfatter – Fjodor Dostojevskij ; » Man kan ikke bevise noe. Man kan bare bli overbevist».

Møte avsluttet med «Bred dina vida vingar» før Maria bød på varm sjokolade og marshmallows. Så man må vel kunne si at vi var varm både utvendig og innvendig da vi rusla hjem, etter et godt møte i Guds hus denne «kalde» sommerdagen på yttersia 🙂

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar