Gudstjeneste 5.oktober

» Varme hjerter, varme hjerter,
det er hva vi trenger mest på en jord hvor gråt og smerte,
sorg og nød er velkjent gjest.»
Trygve Bjerkrheim

Dette var sitatet som ønsket oss velkommen til gudstjeneste denne varme og solfylte oktoberdagen. Trygve Bjerkrheim, som har skrevet 15 000 dikt og sanger, var forfatter av alle fellessangene Kjell Ove hadde valgt ut i dag. Han gav oss også bakgrunn for noen av sangene, bl.a den første; Han tek ikkje glansen av livet. Ef.3;14 – 19 kan oppsummere innholdet i sangene hans.
Takk at du tok mine byrder var neste sang før Unni hadde barneandakt. Hun snakket om at Jesus lærte disiplene hvordan man skal leve for at det skal bli best mulig for oss. Når vi følger Jesus og hans ord blir vi som mannen som bygde huset sitt på fjell. Det står støtt når stormen kommer i motsetning til han som bygde på sandgrunn – han mistet alt i stormen. Når Jesus får være grunnlaget i livet vårt holder han oss oppe, og han vil aldri slippe taket i oss!

Vi fikk høre nytt fra aksjonen «Bibelen til alle», som har som mål å gi en gratis Bibel til alle husstander, i Finnmark i første omgang. Hanne fortalte om hvordan de har gått fra dør til dør og tilbudt bibelen, og om hvordan de opplevde respekt for Guds ord blant finnmarkingene. 260 stk har deltatt i aksjonen.

Etter lovsang og tilbedelse var det preken av Magritt Brustad. Temaet hun prekte over var Jesus kommer tilbake. Hun tok utgangspunkt i Mat.25;1-10 og Åp.19;7. Kristi brud må gjøre seg klar til å møte sin brud. Hvordan? Prekenen kan du lytte til under «Taler».

Til avslutning sang vi enda en fantastisk sang av dagens forfatter; Det er makt i de foldede hender.

Vær velsignet!

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar