Gudstjeneste 23.april

I dette er kjærligheten, ikke at vi har elsket Gud,
men at han har elsket oss og sendt sin Sønn til soning for våre synder.
1 Johannes 4;10

Gudstjenesten startet friskt med sangen Hvilken glede jeg får når jeg kommer sammen med Guds hellige folk. Og i dag var vi samlet flere enn til vanlig da vi hadde besøk bl.a fra Tromsø baptistmenighet. I tillegg har Anne og Knut Olaf Frikstad vært her denne helgen. Knut Olaf hadde bibeltime på lørdag med overskriften JESUS LEVER! En sterk forkynnelse som du kan finne og lytte til under «Taler». Han talte også i dagens gudstjeneste over temaet «Menigheten».

Men før vi kom så langt ønsket Anita oss velkommen og delte noen tanker om utropet; Herre miskunn deg over meg. – Vi kan gjøre oss tanker og meninger om måten andre utfører oppgaver på, å tenke at jeg skulle gjort det på en annen og bedre måte. Men alle bommer vi og gjør feil. Miskunn kan bety å forbarme, og det kan bety daglig demonstrasjon over Herrens kjærlighet og omsorg, og vi trenger det. I Bjørn Eidsvåg´s sang; Kyrie, blir dette formidlet på en sterk måte. Vi lyttet til Gabrielles versjon av denne sangen.

Har du vært redd noen gang? spurte Johnny ungene da de hadde tatt plass på plattforma. Hvem roper vi på hvis vi trenger hjelp? Han dro frem den ene superhelten etter den andre, og ungene hadde full kontroll på hvem de var. Men på spørsmål om man kunne rope på de når vi trengte hjelp var det ingen tvil; nei, de finnes ikke på ordentlig! Blinde Bartelomeus visste hvem han skulle rope på. – Herre miskunn deg over meg! ropte han da han visste at Jesus var i nærheten. Jesus kom og spurte: hva vil du jeg skal gjøre for deg? Bartelomeus ville se, og Jesus åpnet øynene hans. I flere tilfeller i bibelen ropte mennesker på Jesus og fikk hjelp. Dagens minneord: Navnet over alle navn er Jesus!

Dagens preken hadde som sagt temaet «Menigheten». Knut Olaf tok for seg tre punkt:
1. Vi er Guds medarbeidere
2. Vi er Guds åkerland og
3. Vi er Guds bygning 
En viktig og oppbyggelig undervisning du finner under «Taler» .

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar