1.Juledag 2013

Astrid ønsket velkommen til 1.juledags gudstjeneste. Etter åpningssangen Jeg synger julekvad, leste hun profetier om Jesus og oppfyllelsen av disse:
Jes.7;14  –  Mat.1;18
Salm.2;7  –  Mat.3;17
Mika.5;1  –  Mat.2;1
Jes.53;12  – Mark.10;45

Ledere fra Spire og Junior dramatiserte julefortellingen om den gamle skomakeren som hadde mistet både kone og barn, og nå var helt alene. Han jobbet hardt dagen lang med å lappe sko, og når kvelden kom brukte han den til å sitte foran vedovnen og lese i den eneste boka han eide. En gammel bibel etter kona. Her leste han om Jesus som han så gjerne ville få møte.
En kveld er det som han synes at Jesus snakker til han og sier at han skal komme på besøk neste dag. Men dagen etter er han fullt opptatt med å lappe sko, og de eneste han møter er en gammel snømåker, ei ung mor og det lille barnet hennes som fryser så fælt, en fattig epletjuv og torgkona som jager han. 
Alle disse passerer tilfeldigvis skomakerbutikken. Men ute er det kaldt, så den fattige skomakeren ber dem alle sammen inn. Han har varme i peisen og deler av det lille han har, en matbit, varm te og et par nye sko til den lille. 
Etter at de siste besøkende er gått og han igjen setter seg ned for å lese i bibelen, er det som om den gamle igjen hører en røst. ”Jeg har vært hos deg Adjevitj”. Skomakeren unnskylder seg voldsomt. At Herren skulle ha vært her i dag og så var han så travel at han ikke la merke til det! Men Jesus forteller at han var hos ham i disse som trengte mat og varme og omsorg…

Milla leste en takkesalme før Jeanette og Kjell Ove sang O helga natt. 
Eddie talte med utgangspunkt i Luk.1;76-79. En bit av himmelen kom til jorden for å bli. Prekenen kan du lytte til her
G
udstjenesten avsluttet med Deilig er jorden.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar