Gudstjeneste 15.november

Gudstjenesten åpnet med at Kjell Ove sang «Kom nära mig», en tekst med oppfordring om være nær Jesus i alle livets situasjoner. Dette var også et tema gjennom møte. 
Astrid ønsket velkommen og pekte på viktigheten av å være nær Gud i en tid der mye skjer i verden og det er mange vanskelige ting å ta stilling til. Det er viktig å være nær og finne ro hos Gud. Flere deltok i forbønn for Paris og for flykningekrisen Europa står ovenfor.

Astrid samlet ungene og lurte på om de hadde hørt ordet samvittighet? De var usikker på det,men Astrid hadde fått hjelp av et par voksne til å forklare hva samvittighet er. Ungene lot til å forstå at samvittigheten forteller oss om noe er rett eller galt og hadde forslag på hva som kunne gi dårlig samvittighet – slå noen eller ødelegge noe uten å si fra. God samvittighet kunne man få ved å dele gotteri eller vaske hus. Peter og Sakkeus fikk begge dårlig samvittighet – den ene for å ha fornektet Jesus, og den andre fordi han hadde stjelt penger fra folk. Jesus møtte dem med godhet og tilgivelse. Han blir ikke sint på oss om vi har gjort noe galt men minner oss på at vi må ordne opp. Viktig å ha god samvittighet både for Gud og mennesker.

Kjell Ove ledet i lovsang før Eddie holdt preken med en noe spesiell overskrift – «Ryktet om min død er sterkt overdrevet». Lytt til prekenen, så får du ei god forklaring 🙂

Til avslutning var det nattverd og lovsang.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar